Aerial – Kate Bush


Officieel zou de nieuwe cd van Kate Bush op 7 november uitkomen maar ik had hem al op 4 november in huis. Volgens de verkoper die ik aan de telefoon had vlogen ze de winkel uit dus ben ik op vrijdagavond nog naar de winkel gesprint met m’n CD-bonnen voor dit langverwachte album!
De reden dat ik er nu pas iets over schrijf is dat ik de cd’s eerst meerdere malen wilde beluisteren.

Het eerste wat me opviel was het hoesje, een kartonnen uitklaphoes. De voorkant kende ik al, mooi en sfeervol, het lijken bergen/rotsblokken die in het water weerspiegelen maar eigenlijk is het een soundwave van merelgezang.

Van de binnenkant keek ik even op, had van alles verwacht behalve een waslijn met kleding! De cd’s zou je bijna over het hoofd zien met deze print, grappig!

De eerste cd genaamd A Sea Of Honey heeft 7 nummers, de tweede cd heet A Sky Of Honey en bevat 9 nummers.
Moeilijk om je een voorstelling te maken wat je gaat horen na 12 jaar stilte rondom Kate, ik wist niet goed wat ik zou moeten verwachten.
Ik moet zeggen ik was blij verrast. Ik vond het een vrij ingetogen album, met wat rustigere nummers waar ik even aan moest wennen maar die steeds mooier worden hoe vaker je ze hoort. Het is echt een album dat moet groeien, waar je rustig voor moet gaan zitten en de klanken op je in laten werken.

Als je haar alleen kent van haar wat commerciëlere nummers zoals Running Up That Hill en Cloudbusting dan zul je dit album daarom misschien niet zo kunnen waarderen. Geen jubelende Kate met hoge uithalen e.d. maar een meer volwassen klinkende Kate met een warm geluid.
De opbouw van cd 2 is heel erg mooi, het begint rustig met vogelgezang maar op het eind barst het dan toch nog even helemaal los.

Ik vind het een prachtig album, mijn favoriete nummers op dit moment zijn…Bertie, A Coral Room, Sunset, Nocturn en Aerial.

Op deze web-log staat een mooie recensie en je kunt er ook nog 2 nummers beluisteren van dit album. (rechtermuisklik en dan kiezen voor Doel opslaan als…)

3 gedachten over “Aerial – Kate Bush

  1. Kate Bush… die was ik nog vergeten op m’n lijstje 😕 Excuses daarvoor. Ben benieuwd naar de cd, zal hem binnenkort eens luisteren.
    Zijn het allemaal van die lange nummers dat ze het op 2 cd’s hebben moeten zetten?

  2. @PeterS: Ik heb er eerlijk gezegd niet zo op gelet hoe lang ze duren. In dit geval heeft het niet zoveel te maken met het wel of niet op 1 cd passen, ze heeft de tweede cd bewust op een aparte schijf gezet. Het is een soort verhaal die cd, de nummers lopen in elkaar over, qua sfeer passen ze wel bij elkaar maar je moet het wel als 2 aparte cd’s zien denk ik. 🙂
    @Daantje: Doe ik, dank je wel! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s