Slim hondje!

Een zwarte labrador heeft zelfstandig de trein naar huis genomen nadat hij op een Schots station zijn baasje was kwijtgeraakt. Dat meldt The Mail on Sunday. Beelden van de bewakingscamera’s en verklaringen van twee politieagenten en enkele spoorwegmedewerkers bevestigen het verhaal.

Erg intelligente hond
Mike Taitt was zijn hond Archie kwijtgeraakt op het station Inverurie, bij Aberdeen. “Het is een erg intelligente hond”, aldus Taitt. “Toen hij me niet kon terugvinden, heeft hij simpelweg de trein naar huis genomen. Hij had die trein al eerder genomen. Ik ben ervan overtuigd dat hij wist dat het de juiste trein was, maar wie zal het zeggen?”

Zonder ticket
De hond ging zelf aan boord van de trein naar Insch en stapte 12 minuten later op het juiste station uit, zo verklaart spoorwegmedewerker Derek Hope. “Er stond een controleur op het perron met Archie, die meldde dat de hond zonder ticket in Inverurie aan boord was gegaan”, zo luidt het. (belga)

Bron

Advertenties

7 thoughts on “Slim hondje!

 1. Het meest bijzondere hondenverhaal dat ik ooit hoorde ging zo. Toen leden van een gezin op een avond gingen slapen, kwam hun oude hond eerst de slaapkamer in van de ouders, gaf ze een begroetingslik, ging vervolgens de kamers van de kinderen in, gaf die ook een begroetingslik – en de volgende ochtend vonden de gezinsleden de hond dood in zijn mand. Hij had het voelen aankomen en was afscheid gaan nemen.

 2. Wel handig als je hond weet hoe het openbaar vervoer werkt. Kan je hem nog eens voor een boodschap sturen. 😉
  Dat verhaal van Martin vind ik ook wel heel bijzonder.

 3. Of het was het gezondheidsmasker van de vrouw des huizes wat de hond uiteindelijk fataal is geworden 😕
  En wat betreft dat hondje in Schotland, volgens mij had z’n baasje teveel Whiskey achter de kiezen, vind het namelijk niet echt geloofwaardig dat een hond intelligent genoeg is om de juiste trein uit te pikken. Maar verder wel een mooi verhaal 8)

 4. Een hond is een gewoontedier bij uitstek. Toen ik ooit tijdens haar vakantie op de hond van een mede kamerbewoonster paste, liep het dier zonder moeite haar uitlaatrondje, en kon ik er achteraan hobbelen. Ook onze eigen hond moet bij enige verandering van het uitlaatrondje heftig gecorrigeerd worden. Deze baas zal wel menigmaal de route met de trein in het bijzijn van de hond heen en weer afgelegd hebben.

 5. Hallo Mariek, ik zag je op de site van Marijke. Leuke weblog met leuks over tuinen, golden retrievers en poezen.
  Wat wil een mens nog meer 🙂
  Groetjes van een natuurmens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s